5.3.2021. 21:42
0
Migranta ubila mina u Hrvatskoj: Policija satima izvlačila 10 osoba iz minskog polja
Pripadnici ATJ Lučko izvukli su u petak deset ilegalnih migranata iz minski sumnjive šume u Blatu na području Saborskog, nakon što je dan ranije jedan od njih nagazio na nepoznatu minu te poginuo. Još četvero migranata oko njega je povrijeđeno, piše "Jutarnji list".

Odmah nakon dojave policajci su locirali smrtno stradalog migranta i jednog povrijeđenog. Ostatak grupe udaljio se u nepoznatom smjeru te su ih pretraživanjem terena u ranim večernjim satima locirali specijalci iz helikoptera na predjelu Modruš i Lička Jasenica.

- Uvjeti nisu dopuštali daljnje postupanje policije i sigurno izvlačenje migranata, odnosno njihovo spašavanje. Stoga su ih policijski službenici putem razglasa iz helikoptera na engleskom jeziku upozorili da se nalaze u minski sumnjivom području te da ostanu na pozicijama do dolaska spasilačkog tima. Pirotehničari ATJ Lučko odredili su najkraći put od sigurne zone do njih te danas, u ranim jutarnjim satima, započeli s pregledom terena i stvaranjem sigurnog koridora za izvlačenje kroz minski sumnjivo područje - potvrdili su u petak u PU karlovačkoj, prenosi jutarnji list.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.