7.3.2021. 13:11
0
Nakon objavljenih fotografija izmasakriranih tijela oglasila se majka žrtve Veljine grupe: Vučiću, zašto si nam to uradio
Predsjednik Srbije tokom jučerašnjeg dana prikazao je uznemirujuće fotografije žrtava grupe Veljka Belivuka. Između ostalog, na jednoj se vidi i odrubljena glava jednom navijaču

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, sinoć je objavio uznemirujuće fotografije iskasapljenih tijela žrtava grupe vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, a Mara Halabrin, majka mladića čije se ubistvo, također, dovodi u vezu sa pomenutom kriminalnom organizacijom, kaže da je potresena i da ne razumije zašto se državni vrh odlučio na ovakav potez.

Halabrinova ističe da porodice žrtava već dovoljno pate, te da ne vidi razlog zašto je ovako nešto moralo da se prikaže na televiziji.

-Imam strah da će snimci ili fotografije mog sina biti objavljenje na televiziji, kako nemam.. Mi, majke, pisali smo ranije REM-u da to ne rade, međutim, oni su ipak objavili. Imam strah da gledam bilo čije dete kako su mučili, a kamoli da čujem da je to moj sin. Čim čujem ime sina imam utisak da su ga mučili, jer su oni sve mučili, kaže Halabrinova, koja je potresena činjenicom da su na televiziji prikazane fotografije iskasapljenih tela, piše Nova.rs.

Ističe da joj nije jasno zašto se Vučić odlučio na ovakav potez.

-Nikako ne treba prikazivati ovako nešto na televiziji. Ugrožavaju istragu, a i šta su postigli ovim? Čini mi se da predsednik ne može da se pohvali time kakvu državu vodi. Smatram da je ovog Belivuka stvorila država, oni su znali da ubija godinama, što znači da su dosad mogli da spasu bar nekoliko mladića.. Ne slažem se sa ovim što radi Vučić, ovo nije u redu, kaže majka i dodaje da je porodicama već dovoljno teško.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.