8.3.2021. 16:50
0
Aida Smajić: Otvaranje Konzulata BiH u Novom Pazaru do kraja godine
Navela je da je Vlada Srbije saglasnost za otvaranje konzulata dala “nakon godinu i po dana kako je podnijet, a mi smatramo da je to dobra politička odluka i pozdravljamo je“.
Ambasadorka Bosne i Hercegovine u Srbiji, Aida Smajić, rekla je da očekuje da će do kraja ove godine u Novom Pazaru biti otvoren Generalni konzulat BiH što će doprinijeti unaprijeđenju odnosa.

Tokom prve zvanične posete jednog ambasadora Bosne i Hercegovine Novom Pazaru, ona je novinarima poslije razgovora s gradonačelnikom, Nihatom Biševcem, rekla da su međudržavni odnosi dobri, ali da se mogu unaprijediti, prenosi N1.

Ambasadorka Bosne i Hercegovine u Srbiji, Aida Smajić, rekla je da očekuje da će do kraja ove godine u Novom Pazaru biti otvoren Generalni konzulat BiH što će doprinijeti unaprijeđenju odnosa. rekla je Smajić.

Navela je da je Vlada Srbije saglasnost za otvaranje konzulata dala “nakon godinu i po dana kako je podnijet, a mi smatramo da je to dobra politička odluka i pozdravljamo je“.

Gradonačelnik Biševac je rekao da će otvaranje konzulata biti od velikog značaja za građane i ubrzati obavljanje administrativno-pravnih poslova.

“Značaj otvaranja konzulata je višestruk, kako za dve države, tako i za same građane. Doprineće institucionalnoj povezanosti i povećanju saradnje u privrednoj, kulturnoj i svim drugim oblastima“, rekao je Biševac.

Najavio je da će u Novom Pazaru uskoro biti otvoreno i predstavništvo Turske.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.