11.3.2021. 9:25
1
Vučić: Svi u regionu se naoružavaju, pa i Srbija, morate biti jaki da vam ne ubijaju narod
Na pitanje da li je to "zveckanje oružja", Vučić je rekao da je cilj naoružavanja Vojske Srbije da se sačuva mir i stabilnost.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema nikakve sumnje da se sve zemlje u regionu naoružavaju, zbog čega se i Srbija naoružava, ali ne zato što želi sukobe i rat, već da bi mogla da odvrati svakog potencijalnog agresora i zaštiti zemlju i narod, prenio je Avaz..

- Svi se naoružavaju i mi se naoružavamo, čim se svi naoružavaju morate i vi da se naoružavate, nećemo valjda da ostanemo slabi i da svako može da nam prijeti. Ako se naoružavate, to radite da sačuvate od potencijalne agresije svoju zemlju - rekao je Vučić za TV Pink.

Na pitanje da li je to "zveckanje oružja", Vučić je rekao da je cilj naoružavanja Vojske Srbije da se sačuva mir i stabilnost.

- To nije zveckanje oružjem. Morate da budete jaki da vam neko ne bi ubijao narod. Mi nećemo nikoga da napadamo, niti planiramo bilo kakve intervencije - rekao je Vučić, koji je sinoć započeo posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu.

Komentarišući novu rang listu zemalja po vojnoj spremnosti, gdje je Srbija prvi put ispred Hrvatske, Vučić je rekao da Hrvati imaju ozbiljnu vojsku i da im na tom čestita, ali da je Srbija mnogo jača od njih po pitanju vojne avijacije.

Vučić je rekao da su napadi na Srbiju najjači upravo onda kada Srbija pokazuje napredak, te podsjetio da je Srbija sada ispred Crne Gore i BiH po pitanju visine plata, prva je po broju vakcinisanih, gradi puteve i bolnice, pokazuje sposobnost da napreduje i drži se kao suverena zemlja.

On je naveo primjer filma "Dare iz Jasenovca" i rekao da mnogi u inostranstvu, ali i u Srbiji misle da Srbi mogu da budu samo negativci.

- Onda je važno voditi najsnažniju kampanju protiv nas sa svih strana. Ja sam dobio savjete od veoma važnih ljudi koji su tažili od nas da budemo skromniji i ponizniji, rekli nam da ne smijemo mi da dijelimo vakcine, niti da pomažemo drugima - rekao je Vučić.

On je dodao da je Srbiji pokazana "posljednja klupa" i rečeno joj da ne smije da se takmiči "sa odlikašima".

- Hoće da nam zapuše usta i spriječe nas da budemo uspješni. Ali mi jesmo sve uspešniji. Žele od nas da budemo nesposobni, da ostanemo mali, a ne da pomažemo nekome i da štrčimo. Jel kad štrčimo, ode glava. Mislim politički, ali to politički nekada bude i fizički - rekao je on.

Vučić je poručio da će nastaviti da se bori protiv mafije i tajkuna i svih onih koji bi da pokradu Srbiju, te upozorio sve kriminalce i mafijaše da su pogriješili kada su udarili na državu, ali da takvih pokušaja rušenja države nema bez inostranog faktora.

(Mirza Kadić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.