4.4.2021. 16:25
0
Šok u Hrvatskoj: Iz bolnice javili da je, nažalost, preminula dvoipogodišnja djevojčica, otac i majka i dalje u pritvoru
Teško povrijeđena malodobna djevojčica iz Nove Gradiške izgubila je bitku za život, javljaju danas mediji u Hrvatskoj.

Iz bolnice u Klaićevoj poslano je saopćenje u kojem se obavještava javnost da je curica, nažalost, preminula.

- S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvjestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru - piše u saopćenju.

Podsjećamo, istražni sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo jučer je odredio mjeru istražnog zatvora u trajanju od 30 dana ocu i majci djevojčice iz Nove Gradiške. 

U ovom slučaju majka je prvooptužena i nju se tereti za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede, dok oca državno odvjetništvo tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.