13.4.2021. 16:30
0
Preminuo ambasador Milan Lakić, dužnost je obavljao i u BiH
Dugogodišnji ambasador Crne Gore Milan Lakić preminuo je jučer u Podgorici, saopćeno je iz Ministarstvo vanjskih poslova, uz izraze dubokog žaljenja.

Lakić će biti sahranjen danas, u užem krugu porodice, na gradskom groblju u Danilovgradu.

Profesionalnu, diplomatsku karijeru započeo je prije više od 40 godina u jugoslavenskom Ministarstvu inostranih poslova (SSIP), a službovao je u Sjevernoj Makedoniji, Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini, gdje je posvećenim i profesionalnim radom zastupao interese svoje države i njenih građana, navode iz MVP-a.

U SSIP-u je obavljao dužnosti savjetnika, direktora direkcije i vršioca dužnosti sekretara. Od 2001. do 2004. bio je šef Misije Crne Gore u Skoplju, nakon čega je preuzeo dužnost sekretara Ministarstva za ekonomske odnose s inostranstvom i evropske integracije. Od 2007. obavljao je funkciju sekretara Ministarstva inostranih poslova. Diplomatsku karijeru nastavlja 2012. kao ministar-savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Beogradu do 2015.

Na dužnosti ambasadora Crne Gore u BiH bio je od 2015. do 2019. godine. Službenici Ministarstva vanjskih poslova dijele tugu porodice ambasadora Lakića i žale za gubitkom kolege i prijatelja koji je tokom dugogodišnje diplomatske karijere nesebično dijelio lično i profesionalno iskustvo, doprinoseći na taj način afirmaciji diplomatskog poziva i poziciji Crne Gore u međunarodnim odnosima.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.