23.7.2021. 11:25
0
U Italiji obavezan Covid certifikat za javne događaje, kina, restorane
Italija će od 6. augusta uvesti obavezni certifikat o vakcinaciji protiv Covid-a za ulazak na mnoge javne događaje kao i za restorane, kina i teretane. Međutim, nakon neslaganja unutar vladajuće koalicije, certifikat o vakcinaciji neće biti potreban za prijevoz, piše BBC.

Italija se odlučila za ovu odluku usljed porasta broja novih infekcija uzrokovanih koronavirusom, gdje je delta soj dominantan.

- Otprilike polovina Talijana sada je vakcinisana sa obje doze, ali sezona ljetnih praznika usporila je proces vakcinacije - izjavio je BBC-ev dopisnik Mark Lowen iz Rima.

Italija je potvrdila više od 4,3 miliona infekcija od početka pandemije, a gotovo 128.000 smrtnih slučajeva uzrokovano je koronavirusom. Talijanski premijer Mario Draghi osudio je desničarske političare koji su obeshrabrili mlade ljude da se vakcinišu. Rekao je da je to bio "poziv ljudima da umru".


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.