16.8.2021. 17:02
0
Saudijska Arabija pozvala talibane da sačuvaju ljudske živote i imovinu
FOTO: Agencije
Saudijska Arabija u ponedjeljak je pozvala talibane i sve afganistanske strane da sačuvaju ljudske živote i imovinu nakon što su pobunjenici zauzeli prijestolnicu Kabul.

U saopćenju koje je objavilo saudijsko ministarstvo vanjskih poslova na Twitteru dodaje se da kraljevstvo „stoji iza izbora koji donese afganistanski narod bez ikakvog uplitanja“, izražavajući nadu da će se situacija u toj zemlji centralne Azije što skorije stabilizirati.

Talibani su proglasili rat u Afganistnu završenim nakon što su njihovi borci ušli u prijestolnicu Kabul, a predsjednik Ashraf Ghani napustio zemlju.


Pobjedonosni talibanski borci su patrolirali ulicam Kabula dok su hiljade Afganistanaca prebukiralo aerodrom pokušavajući da pobjegnu pred zloglasnom tvrdokornom vladavinom radikalne grupe, prenosi Reuters.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.