1.9.2021. 14:31
0
Protest u Podgorici: Roditelji traže da im djeca ne nose maske u škola
Više desetina građana Podgorice okupilo se danas ispred Ministarstva zdravlja Crne Gore zbog naredbe da djeca moraju nositi maske u školama, javlja Anadolu Agency (AA).

Okupljeni su poručili da maske utiču na psihofizičko zdravlje djece i istakli da neće odustati od svojih zahtjeva. Doktor Nikola Fatić kazao je da bez obzira koliko ih bilo – boriće se i dalje za prava djece. Zalažu se za medicinu, koja je, kako kaže, zasnovana na dokazima.

“Da li se u ovoj zemlji sproveo eksperiment kako maske utiču na psihofizičko stanje? Nije. Čitava priča oko maski za djecu sigurno ostavlja posljedice na djecu. Ministarstvo zdravlja prenosi odgovornost na građane. E, to, gospodo, neće moći. Vi ste plaćeni da nosite odgovornost, ako ne možete odlazite”, poručio je Fatić.

On je naveo da je u Izraelu protiv COVID-19 vakcinisano 80 odsto stanovništva, a da su juče imali najveći broj oboljelih po glavi stanovnika.
 
“Kod nas je 45 odsto vakcinisanih. U našoj populaciji je došlo do porasta broja inficiranih. U Iraku, Africi, nema vakcina, kako ljudi tamo žive. Ako zgazimo sve što smo učili i ako se prepustimo tokovima moćnika nećemo daleko dogurati”, smatra Fatić.

Vesko Pejak iz Alternative Crne Gore, kazao je da je pravo čovjeka da odlučuje o svom zdravlju. On je rekao da je 95 odsto roditelja jutros poslalo djecu u školu sa maskama.

“Nijedno dijete nije vraćeno iz škole zato što je nosilo masku. Vaše pravo je da odlučite hoće li vaše dijete nositi masku”, istakao je Pejak.
On naglašava da nije tačna informacije da su djeca odgovorna za zdravlje roditelja.

“Većinu terapije za COVID-19 ne možemo da uzmemo u apoteci, nego je plaćamo. To se krije. Ministarstvo zdravlja nije obezbijedilo lijekove u apotekama za covid pacijente”, rekao je Pejak.

On negoduje što su dozvoljeni vjerski skupovi, žurke, a nije dozvoljeno da djeca ne nose maske.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.