5.9.2021. 17:43
0
Dodik i Vučić se opet kriju iza priča o Hitleru i stradanju Srba
Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a danas je ponovo po ko zna koji put izgovorio neistine kada je riječ o odnosu drugih zemalja spram Srba. Po uzoru na mentora Aleksandra Vučića namjerno uvijek povlači i poredi neuporedive stvari.

"I Hitler je govorio da jedino Srbi mogu da imaju državotvorni kapacitet i treba da se spriječi da stvore jaku državu na Balkanu. Kada vidimo da smo do sada imali tri visoka predstavnika iz germanskog svijeta, a četvrtog pokušavaju da nametnu, onda se vidi koliki je tu njihov interes. Suština je da BiH ostane pod utjecajem germanskog faktora - rekao je Dodik pojašnjavajući zašto se ne smije dopustiti da se Christian Schmidt prihvati kao visoki predstavnik.  Nadalje, Dodik je kazao da je u Bosni i Hercegovini u toku vladavine Austro-Ugarske monarhije živjelo 70 posto Srba!? - prenosi agencija Patria.

I uvijek kada treba 'poravnati' blisku prošlost i postupiti po civilizacijskim normama Dodik, baš kao i Vučić posežu za pričama o stradanju Srba. Jedino ne vide da se ne može povući takva paralela, jer zločine iz Drugog svjetskog rata niko ne spori, niti se veličaju ratni zločinci, a Dodiku smeta Inzkov zakon kojim se brani negiranje genocida i glorifikacija ratnih zločinaca.  Istina je da je Jasenovac - najveći logor smrti na Balkanu iz doba Drugog svjetskog rata - i dalje jedna od najspornijih tema u odnosima Srbije i Hrvatske, iako je od 22. aprila 1945., kada je oslobođen, prošlo 76 godina.


Iza ostanu žrtve, hiljade nevino ubijenih, a sada bi i da ih svi zaboravimo, poderemo presude iz Haga i pričamo o Hitleru!

 

 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.