23.9.2021. 19:25
0
"Ideja 'srpskog sveta' postoji vijekovima, onaj ko je priznao lažnu državu Kosovo mora prihvatiti posljedice"
Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, istakao je danas kako je ideja o "srpskom svetu" stara vijekovima, te kako pojedinci u Crnoj Gori više strahuju od političkog ujedinjenja Srba nego od "Velike Albanije".

Vulin ističe da onaj ko je priznao Kosovo nema pravo pričati o nepovredivosti granica.

- Velika Albanija se u Crnoj Gori doživljava kao dio euroatlantskih integracija. Onaj ko je priznao lažnu državu Kosovo nema prava da govori o nepovredivosti granica i mora biti spreman da prihvati posljedice svojih odluka, rekao je Vulin.

Istakao je kako je ideja "srpskog sveta" bila popularna i u Crnoj Gori.

- Srpski svet je ideja političkog objedinjavanja Srba i postojala je vjekovima prije mene, a bila je posebno popularna u Crnoj Gori, istina, prije nego su neki Srbi otkrili da su Crnogorci, kaže on.

Poručio je kako svi narodi koji imaju svoje sunarodnjake u drugim državama mogu slobodno raditi na političkom i kulturološkom ujedinjenju, ali je problem kada to rade Srbi.

Zaključio je da je Srbija matica svih Srba i da je dužna brinuti se o njima gdje god da žive.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.