25.9.2021. 18:44
0
Srbija premješta tenkove ka granici sa Kosovom, Kurti sazvao Vijeće sigurnosti
Kosovski premijer Albin Kurti sazvao je sastanak Vijeća sigurnosti Kosova u večernjim satima, zbog aktuelne situacije na sjeveru te zemlje, prenose Kosovo Online i Koha.
Premijer je to saopštio nakon što je na konferenciji za novinare govorio o napetoj situaciji na sjeveru Kosova.

Srbi sa sjevera Kosova su blokirali prijelaze Jarinje i Brnjak u znak protesta zbog uredbe Vlade Kosova o probnim tablicama za vozila koja ulaze na teritoriju sa srbijanskim registarskim tablicama.

Na sjeveru Kosova su raspoređene specijalne jedinice Kosovske policije. U isto vrijeme Vojska Srbije premješta tenkove i oni su viđeni na putu od garnizona Raška ka granici sa Kosovom, prenosi Kurir.  Na društvenim mrežama pojavio se snimak kolone tenkova koja je prema za sada nepotvrđenim informacijama krenula iz Raške ka granici sa Kosovom i prelazu Jarinje.

U pitanju su navodno modernizovani tenkovi T-72 MS koji su dio ruske vojne donacije Srbiji. Prethodno su dva srbijanska "Miga 29" nadlijetala Jarinje.  Srbi sa sjevera Kosova već šesti dan protestiraju na prijelazima Jarinje i Brnjak koji su blokirani.

(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.