26.9.2021. 20:13
0
Srbijanski mediji dramatično izvještavaju: Specijalci ROSU na Jarinje dovezli oklopno vozilo s puškomitraljezom
Pripadnici specijalne jedinice policije Kosova dovezli su danas na Jarinje specijalno oklopno vozilo na koje je postavljen puškomitralje, javljaju dramatično srbijanski mediji.

Tako se novinar Mladen Mijatović uključio se uživo u Nacionalni dnevnik TV Pink i izvijestio da su albanski specijalci koji su prisutni na Jarinju naoružani do zuba i da je nadomak graničnog prijelaza parkirano specijalno oklopno vozilo. 

Prethodno su iznad Jarinja patrolirali srpski avioni. Nakon toga je policija Kosova podigla dron koji je nadlijetao područje pod blokadom. 

Blokada Srba s Kosova nezadovoljnih odlukom Prištine o zamjeni registarskih tablica sa srpskim oznakama i raspoređivanjem specijalnih snaga policije na prijelazima Jarinje i Brnjak traje već sedam dana.

Na blokadi dugoj oko tri kilometra nalazi se nekoliko desetina kamiona i više desetina vozila građana te dvadesetak blindiranih vozila ROSU i džipova policije Kosova.

Situacija na prelazima koji su danima blokirani kamionima i teškim mašinama je trenutno mirna, ali napeta.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.