5.10.2021. 22:52
0
Ministar finansija Srbije Siniša Mali kaže da je 'već dokazao da nema 24 stana u Bugarskoj'
?Dan nakon što je u velikoj međunarodnoj novinarskoj istrazi "Pandora papiri" objavljena dokumentacija prema kojoj je ministar finansija Siniša Mali zaista bio vlasnik 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju, on je poručio da su "sve to laži" i da je "prava meta, zapravo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić".

"Ako postoji nešto što nije urađeno u skladu sa zakonima, izvolite, imate nadležne organe, podnesite papire. Kroz to sam sve već prošao. Molim vas, zbog javnosti, sebe i moje porodice da prestanete da lažete na tu temu", rekao je Mali u utorak, 5. oktobra novinarima u Skupštini Srbije, prenosi BBC na Srpskom.

Osim Siniše Malog, u Pandora papirima, međunarodnoj istrazi o poslovnim tajnama 35 sadašnjih i bivših svjetskih lidera zajedno sa 400 funkcionera iz više od 90 država, pominju se i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov sin Blažo. U dokumentima se pominje i Nikola Petrović, direktor Elektromreže Srbija u periodu od septembra 2012. do kraja 2016. godine.


Prema dokumentima do kojih su došli novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) u okviru ovog međunarodnog projekta, Siniša Mali je kao vlasnik dvije ofšor kompanije sa Britanskih Djevičanskih ostrva kupio 23 stana, a još jedan je kupio na svoje ime, piše KRIK. 


Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) objavila je da su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih Devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, objavljeno je na sajtu MANS-a. Sin predsednika Crne Gore je iskoristio tu strukturu da formira i dve skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori, navodi MANS, prenose podgoričke Vijesti. 



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.