18.10.2021. 10:59
0
Ovo je prva slika policijske grupe "Mangusta" koju je okupila Dijana Hrkalović: Blic tvrdi da su prisluškivali Aleksandra Vučića!
FOTO: Blic
Beogradski "Blic" danas ekskluzivno objavljuje prvu sliku članova policijske radne grupe "Mangusta", koju je je Dijana Hrkalović okupila dok je bila državna sekretarka u MUP-u Srbije. Na slici je i glavni operativac grupe Dragoslav Damjanović Coka.

"Mangusta" je formirana da bi pratila pripadnike dva najmoćnija mafijaška klana u Srbiji u to vrijeme - "škaljarskog" i "kavačkog". Po preporuci Dejana Milenkovića Bagzija, tada načelnika Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije, za glavnog operativca grupe je iz gradske policije doveden Coka Damjanović, piše danas beogradski Blic.

Izvor "Blica" tvrdi da su "Mangustom" upravljali Dijana Hrkalović, Bagzi Milenković, Coka Damjanović i Nikola Begović, šef odseka u Službi za specijalne istražne metode. Dok su oni nominalno organizovali praćenje "škaljaraca" i "kavčana", u to vrijeme ubijeno je najmanje četvoro ljudi koji su se vezivali isključivo za "škaljarski" klan.

- Policija prati čovjeka i ne vidi da je neko prišao i ubio ga, nisu sniminili, nisu slikali. Kako je to moguće da se desi?! Da se desilo jednom i hajde, moguće je, ali da se desi dva ili više puta, to ne mogu da povjerujem - rekao je ljetos predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tako su te 2018. godine ubijena trojica pripadnika "škaljaraca" - Vladimir Popović Pop, Dragoslav Miloradović i Siniša Milić - i advokat Dragoslav Miša Ognjanović, koji je branio osobe bliske tom klanu. Svi su ubijeni dok su formalno bili na mjerama, što u prevodu znači da je neko pustio ubice da slobodno urade posao.

Izvor "Blica" kaže da se osnovano vjeruje da je grupa najbližih saradnika Dijane Hrkalović u MUP Srbije koristila radnu grupu "Mangusta" da bi organizovala prisluškivanje predsjednika Vučića. Sve informacije sa mjera, iz pratnje i sva snimanja išli su preko Bagzija Milenkovića direktno na ruke Dijani Hrkalović, prenosi danas Blic.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.