20.11.2021. 15:24
0
Demonstranti iz cijele Hrvatske krenuli za Zagreb
Iz zagrebačke policije kažu da prtest nije prijavljen, ali da znaju za njega, prenijeli su hrvatski mediji.

Danas se u Zagrebu organizira prtest protiv covid-potvrda i epidemioloških mjera. Demonstranti će su se okupili u 15 sati na dva mjesta u centru Zagreba, javlja RTL.

Prvo mjesto okupljanja je Trg Francuske Republike, a drugo Trg žrtava fašizma. S tog mjesta će te dvije kolone krenuti prema Trgu Bana Jelačića, koji je centalno mjesto demonstracija.


Organizator je građanska udruga Inicijativa prava i slobode, a protest podržava i ultrakatolička udruga Vigilare.  Iz zagrebačke policije kažu da protest nije prijavljen, ali da znaju za njega.  Policija je uvijek na masovnim okupljanjima kako bi osigurala javni red, kažu iz tamošnje policije.


Autobusi stižu iz cijele Hrvatske

Protivnici mjera iz Splita i okolice su na protest u Zagreb krenuli s osam autobusa. Među njima je i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić, piše Index.  Šimundić je i ranije sudjelovao na protestima protiv mjera i uvođenja 5G mreže, a nedavno su mediji o njemu pisali nakon što je automobilom udario djevojčicu i otišao s mjesta nesreće. Policiji se javio tek idući dan.


Iz Šibenika su u Zagreb stigla četiri autobusa, a iz Zadra njih pet, objavili su iz Inicijative prava i slobode. Autobusi su krenuli i iz Rijeke, Istre i Osijeka, tvrde organizatori.


Demonstranti protiv covid-potvrda već danima protestvuju u Zagrebu, Splitu, Zadru, Šibeniku, Osijeku… U Zagrebu su na Trgu svetog Marka, gdje ih se uglavnom okupi nekoliko stotina.


Oni traže ukidanje covid-potvrda i donošenje zakona kojim bi se zabranilo uvođenje covid-potvrda na cijelom području Hrvatske.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.