30.11.2021. 20:37
0
Vučićevi mediji grme: Srbija na rubu plamena, spremaju se sukobi!
Povodom najave inicijative "Kreni-pokreni" da će u subotu blokirati auto-puteve širom Srbije tokom protesta, redakciji Kurira stigla je navodno najava udruženja "Lila revolucija" da će farbom obilježavati sva kola koja budu učestvovala u blokadi.

- Udruženje građanki “Lila revolucija” poziva građane i građanke koji se protive nasilju manjine nad većinom, da u subotu 4.decembra “naoružani” kanticama ljubičaste farbe dođu i obilježe sve automobile koji pokušaju da blokiraju saobraćaj. 

Članice udruženja pozivaju na ovaj način građane da na nenasilan način građanima Srbije pokažu one koji im ugrožavaju osnovna ljudska prava! - navodi se u dopisu ovog udruženja.

Jasno je da protesti ni ovog puta neće proći mirno, te da postoji realna bojazan da se ponovi, a možda čak desi i ozbiljnija situacija od one minulog vikenda kada je tokom protesta u nekoliko gradova Srbije manjina terorisala većinu, a sve je proteklo i uz fizičke sukobe.

Zato su ovakve najave opasne a danas nam je svima, više nego ikada, potrebna uzdržanost. Uzdržanost od teških reči, fizičkih sukoba...i jedne i druge strane, navode srbijanski mediji.

image

(Ajdin Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.