2.12.2021. 16:47
0
Nove mjere za ulazak u Sloveniju: Potrebna čak tri PCR testa
Zbog širenja novog omikron soja koronavirusa, slovenačka vlada je odredila da od danas putnici koji u Sloveniju dolaze iz sedam zemalja ?užne Afrike obave tri pi-si-ar testa tokom obaveznog 10-dnevnog karantina, koji je već uveden u subotu.

Desetodnevni karantin ostaje obavezan za osobe koje dolaze u Sloveniju, a boravili su u Јužnoj Africi, Bocvani, Esvatiniju, Lesotu, Mozambiku, Namibiji ili Zimbabveu, ili za osobe koje su te zemlje posjetile 14 dana prije ulaska u Sloveniju, prenosi agencija STA.


Navodi se da je strancima bez prebivališta u Sloveniji, a koji dolaze iz područja sa varijantom omikron, nije dozvoljen ulazak u zemlju. Vlada je danas uvela dodatno pravilo koje zahtijeva da putnici koji dolaze iz pomenutih zemalja, urade tri PCR testa nakon što im je naređeno da budu u karantinu. Navodi se da osobe moraju da urade pi-si-ar test po ulasku u Sloveniju i da ga ponove petog i 10. dana dok su u karantinu kod kuće, ali da ne mogu ranije da prekinu obavezni karantin bez obzira na rezultat testa. 


Devetnaest ljudi je već u desetodnevnom karantinu zbog dolazaka iz ugroženih područja. Јedna osoba je po dolasku u zemlju dobila nalog za karantin na aerodromu, dok se njih 18 samo prijavilo, rečeno je slovenačkoj agenciji u policiji. Preporuka Vlade je takođe da putnici iz zemalja koje nisu na listi, ali koje su takođe potvrdile slučajeve omikron soja virusa, urade brzi test po dolasku u Sloveniju.



(Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.