6.12.2021. 17:29
3
Milanović opet u centru pažnje: Nije dovoljno zvati se Hodžić ili Hadžić da bi se predstavljao bošnjački narod
Ovo što radi gospoda iz Sarajeva - to nije službeno Sarajevo već Baščaršija - pokušavaju od svog naroda napraviti žrtvu veću nego što jest

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo danas izaziva pažnju u regionu nakon što je ponovio kako svaki genocid nije isti.

- Hrvati imaju osjetljiv stav spram optužbi za genocid. Sad vidimo i da jedna druga strana pokušava sebe napraviti žrtvom, što jest, ali ne pretjerujmo. Optužbe za genocid u Jasenovcu imaju svoju mjeru, a mnogi je prelaze. Ono što se dogodilo, dogodilo se. Mnogi su sa srbijanske strane radili karijeru na tome. Ovo što radi gospoda iz Sarajeva - to nije službeno Sarajevo već Baščaršija - pokušavaju od svog naroda napraviti žrtvu veću nego što jest i upravo oni licitiraju žrtvama, rekao je Milanović.

On je dodao kako on to nikada ne radi, ne predstavlja Hrvate većim žrtvama nego što to jesu, te će u svako doba dana ponoviti sve što je rekao.

- Postoji genocid i genocid, žrtve i žrtve. Nije sve isto, to je laž. Ako je sve isto, evo dajte u indekse svima petica. Nema etike, morala, kauzalnosti u odnosima grupa, pojedinaca. Sve je isto. Neko padne, slomi nogu, razbije nos i nekoga siluju i bace u bunar – isto?! Nije isto

Milanović tvrdi kako nije dovoljno zvati se Hodžić ili Hadžić da bi se predstavljao bošnjački narod, prenose hrvatski mediji.

- Vukovar se odvijao dva mjeseca, grad se sustavno uništavao. Je li to djelovanje s ciljem da se cijela grupa ili dio nje eliminira i pobije? I na kraju Ovčara. Ima li tu elemenata za razgovor o genocidu? Mi imamo mjeru. Poštujem tuđu žrtvu, ali nije sve isto. Ako sve bude genocid moramo naći drugo ime za ono što su nacisti napravili Židovima u Drugom svjetskom ratu. Nije svaka žrtva ista. Nije svaki borac isti. Postoji onaj koji je prvi počeo, kazao je Milanović.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.