27.1.2022. 21:57
0
U Podgorici novi protest protiv rušenja Vlade
U Podgorici je večeras održan novi protest protiv najave izglasavanja nepovjerenja aktuelnoj Vladi i mogućeg formiranja manjinske Vlade.

Građani su se okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja, a potom krenuli u protestnu šetnju do zgrade Skupštine Crne Gore gdje ih je dočekalo nekoliko desetina građana. Građani koji protestuju napravili su bakljadu na Blažovom mostu. 

U isto vrijeme, građanski aktivisti su se okupili ispred Nikšićkog pozorišta da bi iskazali nezadovoljstvo zbog gostovanja Matije Bećkovića, kojem je do prošle godine bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, u tom teatru.

Kasnije su se građani koji su se okupili u znak protesta inicijativi za formiranje manjinske Vlade uputili prema Nikšićkom pozorištu da pruže podršku Bećkoviću. Uputili su brojne psovke i uvrede grupi građana koja je protestvovala zbog Bećkovića.

Bećkovićeve pristalice su okupljene aktiviste nazivali ustašama, a pjevali su i pjesme o Kosovu, piše "Antena M".

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.