31.1.2022. 17:33
0
Abazović i Knežević: Sad su malo jasnije stvari u CG, bezbjednosna situacija pri pucanju?!
FOTO: Antena M
Na skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu Crne Gore održano je kontrolno saslušanje čelnikae Vlade, policije i tužilaštva u vezi sa aktuelnim slučajem zapljene oko 500 kilograma kokaina, a odlučeno je da bude održano u “gluvoj sobi”, piše crnogorska Antena M.

Iz gluve sobe prvi je izašao potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović koji je naveo da su od SDT-a dobili nove informacije u vezi sa tim s lučajem.

“Oni su to predstavili članovima Odbora. Sad su malo jasnije stvari. Svako neka radi svoj posao, mislim da je moja glavna poruka da treba da budemo srećni i zadovoljni što je u Crnoj Gori palo toliko kokaina”,
naveo je Abazović.

Kako je dodao, ovolike količine kokaina su plod transnacionalnog kriminala.

“Crna Gora postaje destinacija koja je nesigurna za kriminalne aktivnosti”, dodao je Abazović.

Kako je objasnio još stvari treba da bude poboljšano u sferi kontrole kontejnera.

“Kontejneri sada prolaze preko skenera, još stvari treba da poboljšamo tu. Imamo policiju i ANB u slobodnoj zoni”, kazao je Abazović i dodao da mu je žao što danas nije došao i premijer.

“Premijer je imao mogućnost da dođe, ali meni je žao što nije. Mogli smo tu da razmotrimo još informacija”, kazao je on i dodao da je predsjednik Odbora Milan Knežević postavio specijalnom tužiocu nekoliko sasvim logičnih pitanja.

“Moja razmišljanja su vrlo slična predjsedniku Odbora. Pokušali smo da kroz postavlajenje logičnih pitanja dobijemo logične odgovore. Po meni su odgovori vrlo sumnjivi, ne amnestiram nikoga, ali mislim da je bilo prostora da se radi na drugačiji način, ali to nije naša nadležnost”, kazao je on.

Upitan zašto SDT nije preuzelo slučaj zapljene kokaina u magacinu Krstovića, Abazović je rekao da to ni njemu nije jasno.

“SDT je svaki slučaj za koji je imao neki senzibilitet odmah oduzimao. Kad se došlo do tone i više kokaina kao u slučaju Krstovića, oni su rekli da nije njihova nadležnost. A sada su preduzeli ovaj slučaj i sad jeste u njihovoj nadležnosti. SDT je za mnogo manje zapljene potrčalo da uzme predmet, zašto to nisu uradili u slučaju Krstovića to je pitanje za njih”, kazao je Abazović.


Da li će da se dođe do vrha piramide – svi se nadamo, dodao je on.

“Ovo ne rade ljudi koji žive u određenim prigradskim naseljima i imaju moći. Gdje su organizatori i krijumčari – do njih moramo doći”, poručio je Abazović.



KNEŽEVIĆ: BEZBJEDNOSNA SITUACIJA PRI PUCANJU

Kako je kazao nakon sjednice Odbora predsjednik tog tijela Milan Knežević, bezbjednosna situacija u zemlji je pred pucanjem.

“Bezbjednosna situacija je pri pucanju, a nadležni ne mogu da odgovore na najbolji način. Neobjašnjivo je zašto se primjenjuju dvostruku standardi i aršini i zašto se zloupotrebljava Zakon o krivičnom postupku”,
kazao je Knežević.

Knežević tvrdi da je špediter Đoko Drobnjak najmanje kriv i smatra da mu treba dozvoliti da se brani sa slobode.

“On je prošao poligraf kao i članovi porodice Krstović. Nije mi realno da Drobnjak bude kriv”, kazao je Knežević i dodao da je on pokušao objasniti kako je prema Bokanu trebalo preduzeti radnje kao i to da bude saslušan.

“Ovdje postoji kolizija u odnosu na ono što radi Tužilaštvo i ANB. To je nož nesaradnje rekao bih. Očigledno je da se ponašaju tako neznaveno organi i vode nezavisne istrage. Zato sam rekao da neko od nas treba da završi u ludnici… Sistem koji je trebalo da reaguje je potpuno zakazao”, zaključio je Knežević.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.