5.2.2022. 13:46
0
Beograd: Pritvor za zdravstvene radnike koji su prodavali lažne potvrde o vakcinaciji
Viši sud u Beogradu odredio je pritvor za četiri zaposlena u Domu zdravlja Kovačica zbog sumnje da su izdavala i prodavala lažne potvrde o vakcinaciji, dok je za pet kupaca tih potvrda određena mjera zabrane prilaska i komunikacije sa svjedocima, piše agencija Srna.

Pritvor je, na prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, određen direktoru Doma zdravlja čiji su inicijali P.V. i zaposlenima M.R, S.S, kao i S.D. da ne bi uticali na svjedoke i ponovili krivično djelo.


Za kupce lažnih potvrda čiji su inicijali M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N. Sud je odbio prijedlog za pritvor i odredio im mjeru zabrane prilaska i komunikacije sa svjedocima.   Njima je stavljeno na teret krivično djelo falsifikovanje isprave jer su za 300 evra kupovali potvrde o vakcinaciji, a da vakcinu nisu primili, saopšteno je iz Tužilaštva.


Sumnja se da je P.V. koristeći svoj službeni položaj, omogućio M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N. da bez primanja vakcine dobiju potvrdu o vakcinaciji, u čemu su mu pomogli M.R. i S.S, koji su pronalazili zainteresovana lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.