20.2.2022. 20:13
0
Slovenija ukinula sve mjere
Vlada Republike Slovenije objavila je da je ukinula sve uslove za prelazak granice, a posjetioci neće ići ni u karantin.

Do sada je za ulazak bila potrebna potvrda o vakcinaciji ili preležanom koronavirusu, te neki od testova na koronavirus. Ako ništa od toga niste imali, karantin na granici je bio obavezan. VTP, odnosno pravilo "vakcinisan, testiran, prebolio" je ukinuto, prenosi BHRT.

Ova mjera ne važi za sve zemlje svijeta, nego uglavnom za zemlje Evropske unije, međutim ako iz Bosne i Hercegovine putujete u Sloveniju, moći ćete takođe nesmetano preći granicu.

(A. Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.