31.3.2022. 13:01
0
Dritan Abazović: Kaznena politika prema određenim medijima se treba pojačati
U Crnoj Gori postoje portali koji su naklonjeni određenim političkim strukturama, koji kreiraju svoje mišljenje i kojima nedostaje profesionalizama, pa se kaznena politika prema određenim medijima treba pojačati, kazao je mandatar za sastav nove crnogorske Vlade Dritan Abazović.

Abazović je na konferenciji CDT-a "Mreža dezinformacija: Ukradena demokracija", koja se održava od 31. ožujka do 1. travnja, kazao da su neki crnogorski mediji slični onima kojima je oduzeta licenca za emitiranje.

"Na teritoriju Europe izvodi se invazija na jednu suverenu državu. S druge strane ratne aktivnosti ne prestaju. Mislim kako su to trenuci kada konflikt više nije na idejnoj razini, već dnevno odnosi živote ljudi i stvara veliku tragediju u 21.  stoljeću ", kazao je Abazović te dodao kako je obveza svih detaljnije utvrditi vijesti.

"Mi moramo te segmente sagledati kao opasne po Crnu Goru. Jer mi smo mala država, koja je ekonomski u prilično velikim problemima, koja nema izgrađen sustav demokratskih institucija i odbrane od takvih pojava", kazao je Abazović.

Tijekom konferencije Abazović je kazao da se kaznena politika prema određenim medijima treba pojačati.

"Znam da će to biti jako grubo prema našim medijima, ali ne mislim kako su neki naši mediji daleko od onih kojima smo oduzeli licencu za emitiranje. Možda to njima zvuči kao čin domoljublja, ali afirmiranje fašističkih djela, jake polarizacije i nacionalizma vrlo je štetno za male sustave poput Crne Gore koji su i dalje vrlo ranjivi", kazao je Abazović.

Izvršna direktorica CDT-a Milica Kovačević istaknula je da se današnjom konferencijom najavljuje i početak procesa stvaranja uvjeta za formiranje fonda za borbu protiv dezinformacija, čiji će korisnici biti mediji. 

"To radimo uz podršku Europske unije, a u suradnji s onim medijima koji poštuju standarde transparentnosti, vjerodostojnosti, etičnosti i žele poboljšati svoje kapacitete za prepoznavanje dezinformacija i pridružiti se aktivno ovoj borbi u interesu građana", kazala  je Kovačević.  

Konferencija je organizirana uz podršku Balkanskog fonda za demokraciju (BTD) povodom Međunarodnog dana provjere činjenica, prenosi Radiotelavizija Crne Gore.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.