6.5.2022. 12:33
0
Četiri prstena osiguranja oko groblja: Uskoro počinje ekshumacija tijela muftije
Po nalogu Višeg suda u Novom Pazaru, na groblju u selu Orlje kod Novog Pazara, u 12 sati počeće ekshumacija tela bivšeg muftije, narodnog poslanika i predsjednika Stranke Pravde i Pomirenja, Muamera efendije Zukorlića.

Viši sud u Novom Pazaru naložio je ekshumaciju tijela bivšeg muftije Muamer efendije Zukorlića nakon što je porodica tužilaštvu u ovom gradu dostavila nalaze inostranih laboratorija koje su izrazile sumnju da je bivši muftija otrovan teškim metalima. Nakon zahtjeva porodice Viši sud u ovom gradu odobrio je i međunarodnu ekspertizu koja je sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Medijima i građanima nije dozovoljen pristup u selu Orlje, a ekshumaciji tijela, prema nezvaničnim informacijama, prisustvovaće samo nekoliko članova porodice Zukorlić. Do samog groblja u selu Orlje nemoguće je prići, napravljena su četiri prstena koje obezbijeđuju pripadnici PU Novi Pazar a medijima je takođe zabranjeno snimanje i fotografisanje.

Nakon ekshumacije tijela, prema informacijama do kojih smo došli, telo preminulog muftije Muamer efendije Zukorlića biće prebačeno u Opštu Bolnicu Novi Pazar gdje će se vršiti neophodne analize a nakon toga telo će biti prebačeno u harem ( dvorište ) najstarije džamije u Novom Pazaru, Altun Alem džamije u čijem će haremu biti premješten mezar ( grob ) muftije Zukorlića.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.