22.5.2022. 14:30
0
Državno tužilaštvo Hrvatske se oglasio o sukobu navijača i policije
Državno tužilaštvo Hrvatske (DORH) saopštilo je da je dežurni zamjenik županijske državne tužiteljke u Županijskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici, u saradnji sa MUP-om, izvršio uviđaj na auto-putu A1, kod odmorišta Desinec, a povodom napada navijača Hajduka na policiju.


Prilikom tog sukoba policijski službenici upotrebili su vatreno oružje i došlo je do ranjavanja dvojice navijača, koji su zadobili prostrelne rane, navodi tužilastvo, a prenosi portal Index.

Zagrebačka policija je prethodno saopštila da su sinoć na auto-putu A1 kod odmorišta Desinec navijači Hajduka napali policajce koji su ih organizovano pratili sa utakmice u Zagrebu. Policija je, odbijajući napad, uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadača, a u napadu je povređeno desetak policajaca, prenijela je Hina.

Navodi se da je oko 1.600 navijača "Hajduka" u autobusima, kombi vozilima i privatnim automobilima samoinicijativno stalo na auto-putu A1 kod odmorišta "Desinec“ i tako blokiralo sve trake u smijeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na upozorenja i naredbe policije, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje povreda policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada prema više osoba upotrebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je kolona koju je policija pratila ponovno stavljena pod nadzor.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerovatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno učestvovale u napadu na policijske službenike i da je povređeno 10-tak policajaca.

Svi povrijeđeni su van životne opasnosti, navode Nezavisne. 


(Aldina R.)  
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.