25.6.2022. 20:40
0
Vučić: "Ako ne bude dogovora o Donbasu, imat ćemo najgori svjetski rat"
Velika je histerija protiv EU. Lijepo je to kad uz pivo gledamo TV, možemo opsovati. Super je to. Ali nemojte smetnuti s uma da imamo novac zahvaljujući prije svega EU, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije.

"Šesnaest premijera je izravno ili neizravno govorilo o potrebi usklađivanja s vanjskom politikom EU. Nije lako slušati. Ali to ne znači da možemo ići u drugu krajnost, imamo drugi put ili alternativu EU. Mora postojati racionalan, pragmatičan pristup, u interesu građana", poručio je Vučić.

"U stranim kompanijama u Srbiji direktno radi 300.000 naših ljudi, a indirektno 500.000 ljudi, a dvije trećine tih kompanija u Srbiji su iz EU", rekao je Vučić.

"Ne mogu oni razumjeti koliko su nam Rusi i Kinezi značajni. Mi moramo njih poštivati, biti fer prema svima. Moramo učiniti mnogo toga do prosinca", dodao je.

"Nisam u Bruxellesu rekao da je od početka rata bilo 2629 članaka o Srbiji u vezi s uvođenjem sankcija Rusiji, nego u vezi s mogućim ratom na Zapadnom Balkanu. Vjerujte mi, ne dođe li do primirja poslije Donbasa, imat ćemo gori svjetski rat nego što je bio drugi. Mali čovjek s Balkana to govori. Nadam se da će početi s mirovnim pregovorima, inače odosmo svi", podvukao je Vučić.

Inače, Vučić se sastao danas u devet sati s delegacijom predstavnika radnika kompanije Stellantis Kragujevac, prenosi Index.hr. 




(Aldina R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.