5.8.2022. 12:24
0
Milanović: "Oluji" prethodila pohlepa i glupost srpskih vlastodržaca
Odlazak velikog broja građana srpske nacionalnosti iz Hrvatske tokom operacije "Oluja" jeste ljudska tragedija, ali tome je prethodila pohlepa i glupost srpskih vlastodržaca, rekao je danas Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, u Kninu na obilježavanju godišnjice.

"Danima pred Oluju nisu prihvatili plan Z4 koji nije bio povoljan za nas, ali je hrvatsko rukovodstvo bilo spremno da ga prihvati", rekao je Milanović.

On je rekao da su tu na djelo stupili oni najhrabriji među nama, "hrabriji od hrabrijih".

"Bez hrvatske vojske nikad ne bi bilo Dejtona", rekao je Milanović.

"Neprijatelj se nije predao, nego ga je hrvatska vojska slomila. Ne da nam nikada nisu rekli hvala, nego nas sumnjiče kao neke tipove loših namjera", rekao je i dodao da se ne moraju ničega stidjeti.

Istakao je da je operacija Oluja bila veliki rizik, velika neizvjesnost, jer Hrvatska nije imala ni municiju za više od dvije sedmice i toga moraju biti svjesni.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.