6.8.2022. 8:25
0
Vulin reagovao na izjave predsjednika hrvatske Vlade: Plenković je pretekao i najgore ustaše
Formirajući jedine logore samo za djecu, ustaše su surovošću i ludilom premašile svoje njemačke učitelje. Optužujući Srbiju da je kriva za protjerivanje i ubijanje Srba u Oluji, Plenković je pretekao i najgore ustaše, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom obraćanja predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića na obeležavanju "Oluje".

Ovakvu glupost i laž ne bi izgovorio ni dokazani ustaša i neosuđeni zločinac Gotovina, on najbolje zna koliko zločina i zla je nanio Srbima. To ne zna samo Haški tribunal – rekao je ministar Vulin, prenose Novosti.

Vulin je dodao.

– Kome je Stepinac svetac, njemu je Jasenovac radni logor, Sisak dečje odmaralište, a “Oluja” zločinački poduhvat Srba. Poslije ovakve laži i gluposti Plenkovića, još je jasnije da vladu ustaša vodi glup ustaša. Takvima se ne ćuti, takvima se ne zaboravlja, takvima se ne prašta – rekao je ministar Vulin.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.