14.10.2022. 22:35
0
U Srbiji novozaraženih 1.446 osoba, preminulo petero
U Srbiji je u poslednja 24 sata registrirano 1.446 novih slučajeva koronavirusa od 10.599 testiranih uzoraka. Od posljedica kovida preminulo je pet osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 448 pacijenata, od kojih je 29 na respiratorima.

Epidemiološka situacija u Srbiji je stabilna, ali treba biti oprezan, savetuju tamošnji liječnici.

Državni tajnik Ministarstva zdravlja Republike Srbije Mirsad Đerlek upozorava da je broj novozaraženih na dnevnoj razini zabrinjavajući, ali da nema mjesta za paniku.

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu, doktor Milanko Šekler kaže da je ipak koronavirus oslabio ali da se podvarijanta omikron brže prenosi, kao i da su blaži simptomi.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.