12.12.2022. 16:30
0
Svjedoci nesreće otkrili potresne detalje smrti 12-godišnjakinje: Belmin je automobilom udario djevojčicu, letjela je deset metara
Policija u Novom Pazaru privela je Belmina H. (18) koji je jutros oko 6 sati u mjestu Mur usmrtio 12-godišnju djevojčicu koja je bila na putu prema školi.

Djevojčica je prelazila pješački kada je na nju naletio vozač koji je, kako javljaju srbijanski mediji, imao probnu vozačku jer on za 12 dana puni 18 godina. Kako su rekli sagovornici Kurira, mladić je nakon nesreće ostao pored djevojčice koju je udario.

Izvor iz istrage kaže da se utvrđuje uloga drugog vozila koje je učestvovalo u udesu, odnosno da li je on možda doprinio da maloljetnik udari djevojčicu koja je od zadobijenih povreda na mjestu preminula.

- Mladić je nakon što je usmrtio djevojčicu počeo da se trese i nije mogao da dođe sebi od šoka, pa će njegovom saslušanju u nadležnim institucijama prisustvovati i psihijatar jer nije u dobrom stanju - rekao je za "Kurir" izvor blizak istragi.

Mještani ovog dijela Novog Pazara su u šoku nakon nesreće i tužni su jer se ugasio mladi život.

- Ova dionica puta je izuzetno rizična i opasna, i prije nekoliko godina su upravo zbog toga i postavljene kamere koje kontrolišu saobraćaj, ali nažalost u trenutku nesreće one nisu radile, jer je prethodno nestala struja. Kola su je udarila na pješačkom prelazu i ona je od siline udarca odletjela nekih deset metara - rekla je mještanka.

Dodaje da je ubrzo došla policija i Hitna pomoć, ali djevojčici nije bilo spasa. Kako piše Kurir, prije dvije godine na istom mjestu je bila nesreća kada je automobil udario dijete koje je, na svu sreću, preživjelo. Mještani navode da je stradala djevojčica sa Peštera, gdje su joj roditelji, a da je ona u Mur stigla kod ujaka kako bi se školovala.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.