20.12.2022. 19:47
0
Veliki protesti u Podgorici: Građani nose zastave Crne Gore, Ukrajine i SAD-a
FOTO: Vijesti.me
Građani su počeli da se okupljaju na platou ispred Skupštine u Podgorici, povodom novog protesta pod sloganom “Ima nas”, najavljenim za 19 sati.

Protest se održava u znak nezadovoljstva zbog usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku. Riječ je o petom po redu skupu – prva tri održana su u novembru, 8, 17. i 28, dok je četvrti održan 12. decembra.

Na posljednjem, koji je održan u danu kad su ponovo izglasane izmjene spornog zakona, u jednom trenutku probijena je zaštitna ograda ispred Skupštine i bačena kamenica na parlament, koja je polomila staklo na ulaznim vratima zgrade.

Tog dana bilo je blokirano i više saobraćajnica u Podgorici.

Tri dana kasnije, održane su dvoiposatne blokade puteva kod Cetinja, Nikšića i Mojkovca.

Uprava policije snimaće večerašnji protest, a kako je saopšteno iz te institucije, najavljena je šetnja bulevarima Svetog Petra Cetinjskog, Stanka Dragojevića, Ivana Crnojevića, te ulicama Slobode i Vuka Karadžića do parking prostora na obali Ribnice, gdje se nalazi sjedište Delegacije Evropske unije.

Organizacioni odbor protesta “Ima nas” čine predstavnici partija, NVO, nezavisni intelektualci i građani.

Dosadašnje skupove policiji je prijavljivao Forum slobodnih građana “Luča”, dok su ih podržali Demkratska partija socijalista i njeni partneri.

Iz pokreta “Ima nas” juče su saopštili da će zbog velikog interesovanja građana iz cijele Crne Gore, i ovog puta organizovati dolaske iz svakog grada.

”Tražimo opoziv Zakona o predsjedniku, organizaciju vanrednih izbora, dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda i stopiranje ulaska Crne Gore u Otvoreni Balkan”, poručuju u saopštenju, navodi N1. 


(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.