26.1.2023. 12:14
1
Đokovićev otac upozoren zbog zastave i izjave o Rusima
Novak Đoković i njegova obitelj upozoreni su od strane Australian Opena budući da je Srđan Đoković, Novakov otac, snimljen s navijačima koji su nosili ruske zastave, prenose mediji iz Australije...

Srđan Đoković na snimci je rekao “Živjeli Rusi” i na trenutak je bio u društvu čovjeka sa zastavom Rusije na kojoj je Vladimir Putin. Kasnije su ti navijači izbačeni iz kompleksa.

“Mala grupa navijača pravila je probleme s nedozvoljenim zastavama. Bit će suočeni s posljedicama. Igrači i njihovi timovi upozoreni su na politiku turnira što se zastava tiče i na svaku situaciju u kojoj prave prekršaja. Nastavit ćemo raditi s osiguranjem i državnim strukturama”, stoji u priopćenju Australian Opena.

Direktor turnira Craig Tiley, koji se borio za dolazak Novaka Đokovićana ovogodišnji Australian Open, odlučio je da neće biti nikakvih sankcija za Srđana Đokovića.

Na zbivanja u Rod Laver Areni reagirao je i ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko.

“Pun paket. Među srpskim zastavma i ruska, Putin, slovo Z i pjevanje proruskih pjesama. Sramota.”

Cijelu je akciju navodno organizirao Simeon Bojkov, koji je pozvao da se odgovori Australian Openu na zabranu ruskih zastava.

“Zabranili su zastavu ruske imperije. Pogodite, ljudi iz Teniske asocijacije Australije? Mnogo sreće kada imperija uzvrati udarac“, rekao je Bojkov.

Organizatori su ranije odlučili da zabrane navijačima da unose ruske i beloruske zastave na turnir. Igračima iz ove dve zemlje je dozvoljeno da igraju, ali bez državnih obilježja, prenosi N1. 


(A.R.)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.