1.2.2023. 21:45
0
Vučić razgovarao s Blinkenom: Razmijenili stavove o dijalogu Srbije i Kosova
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa američkim državnim sekretarom Antonyjem Blinkenom o situaciji na Kosovu te brojnim drugim temama.

Vučić je na Instagramu podjelio obavijest o tome.

- Razgovarao sam večeras telefonom sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom o situaciji na Kosovu, evropskom putu Srbije i bilateralnim odnosima Srbije i SAD. Razmijenili smo stavove o dijalogu Beograda i Prištine, a posebno sam naglasio da mir i stabilnost u cijelom regionu i sigurna ekonomska budućnost, predstavljaju ključne ciljeve za sve ljude koji žive na Zapadnom Balkanu. Usaglasili smo se da Srbija i SAD imaju višestruke mogućnosti za unaprijeđenje partnerstva i bilateralne saradnje u različitim oblastima – napisao je Vučić u opisu fotografije na Instagramu. 


(A. Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.