22.3.2023. 15:03
0
Optužnica u Istanbulu: Škaljarca oteli, mučili i ubili pa tijelo zakopali u dvorištu vile
Tursko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv jednog od visokopozicioniranih članova kavačkog klana Željka Bojanića.

Optužen je i vlasnik italijanskog restorana u blizini njegove vile Hakana K. Oni se sumnjiče da su učestvovali u otmici, mučenju i ubistvu Cetinjanina Rista Mijanovića, zvanog Rile Kapetan, u novembru 2020. godine.

Kako se navodi u optužnici, Mijanović je 10. novembra ubijen, a potom zakopan u dvorištu Bojanićeve vile, prenovci Blic.

Dvorište je potom naredne godine prekopano kako bi se sakrili tragovi. Za dvojicu osumnjičenih za ovaj zločin tužilaštvo traži kazne doživotnog zatvora.

Navodi da se sumnja da je ovo, kao i ubistvo vođe škaljaraca Jovana Vukotića u Istanbulu, u septembru 2022. godine, organizovao rođak Radoja Zvicera, Nikšićanin Radoje Živković Žuti.

“Nakon podizanja optužnice za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, u naselju Sisli u Istanbulu, 8. septembra prošle godine, tužilaštvo je podiglo novu optužnicu i to za ubistvo Rista Mijanovića”, prenijeli su turski mediji.

Misterija nestanka Mijanovića, koga je i okrivljeni svedok Srđan Lalić pominjao pred Specijalnim sudom u Beogradu kao Rileta Kapetana, čije su namamljivanje, komadanje i bacanje u more planirali u Istanbulu, rasvijetljena je poslije hapšenja Živkovića.

Kod njega su pronađene fotografije golog i vezanog Mijanovića u Bojanićevoj vili.

Hakan K., koji je imao italijanski restoran u blizini Bojanićeve vile, također je optužen za učešće u zločinu.

Prema informacijama koje je sbrijanska policija poslala turskim kolegama, Mijanović je u Istanbul došao 3. septembra 2020. godine. Živio je u Sisliju, kao i dvije godine kasnije ubijeni Vukotić.

Za Mijanovića se tvrdi da je bio blizak škaljarskom klanu.

“Mijanovića su uhvatili u zamku, namamili ga u restoran. Potom su ga oteli, mučili, ispitivali i ubili”, navodi se u optužnici.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.