24.3.2023. 9:27
0
Užas - Otac za 3.000 eura prodao 13-godišnju kćerku: Djevojčicu "pazario" za sina
Istraga protiv D. J. (44) iz Brusa, koji se sumnjiči da je prodao trinaestogodišnju kćerku i protiv B. S. (48), osumnjičenog za kupovinu djevojčice vodi se pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu.

Istražni postupak nakon hapšenja "kupca" i "prodavca" tinejdžerke iz Brusa je u toku. Članom zakona, za čije su kršenje osumnjičeni D. J. i B. S. u slučaju trgovine maloljetnog lica, zapriječena kazna zatvora je najmanje pet, a najviše 12 godina.

- Postupak se vodi protiv D. J. i B. S. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina ljudima, naveo je za Novosti dr. Bratislav Petrović, javni tužilac, dodajući da će se „po završetku istrage donijeti odluka o podizanju optužnice“.

Osumnjičeni „dvojac“ lišen je slobode u prvim danima marta.

Sumnja se da je za 3.000 eura, B. S. iz Bojnika "kupio" za svog 14-godišnjeg sina M. S. (14), 13-godišnju kćerku D. J. (44) iz Brusa. Djevojčica je pod brigom Centra za socijalni rad u Brusu, a kod strica je nađena nakon što je uspjela da pobjegne poslije hapšenja oca i nesuđenog svekra.

- Maloljetna djevojčica nije bila zadovoljna razvojem događaja, pa je pobjegla u naselje gdje je živjela, a kada je policija pokušala da dođe do nje, nije bilo razgovora, da bi u međuvremenu došlo do komunikacije navodi izvor Novosti.

- Sa dečkom M. S. (14) vidjela je svoju budućnost, a u Brusu osim u okviru svog okruženja nije imala mnogo kontakata.

Posljednje sumnje u pokušaj trgovine ljudima ukazuju da praksa ugovaranja maloljetničkih brakova, na žalost, nije do kraja iskorjenjena.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.