27.3.2023. 10:11
0
Napadači pokušali da uđu u prostorije privatne televizije, ubijena jedna osoba
Neidentifikovane osobe otvorile u toku noći s nedjelje na ponedjeljak vatru na sjedište albanske privatne televizije u Tirani, pri čemu je smrtno stradao zaštitar.

U saopštenju Uprave policije Tirane navodi se da su, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, neidentifikovane osobe pucale na prostorije televizije, pri čemu je život izgubio 60-godišnji zaštitar, javlja Anadolija. 

Kako su naveli iz policije, formiran je istražni tim i nastavlja se rad na rasvjetljavanju okolnosti događaja, uzimanju dokaza koji će poslužiti za rasvjetljavanje slučaja, te identifikaciji i hapšenju počinilaca.

Povodom događaja reagovao je i premijer Albanije Edi Rama, koji je na društvenim mrežama napisao da "kriminalna agresija zahtijeva jasan odgovor organa za provođenje zakona".

Nakon napada, kako javlja Albanian Post, na autoputu je pronađen izgorjeli automobil.

Riječ je o Range Roveru za koji se sumnja da je vozilo kojim su počinitelji izvršili napad na urede Top Channel televizije. 

Automobil je pronađen spaljen u mjestu Golem i Kavaji, a na mjesto pronalaska vozila stigla je uviđajna ekipa. Sumnja se da se u tom vozilu nalazi i oružje, odnosno kalašnjikov kojim je izvršen napad. .

Pretpostavlja se da su registarske oznake vozila ukradene, a prema prvim informacijama sumnja se da su se u njemu nalazile tri osobe.

Do napada je došlo oko 1 sat poslije ponoći, kada su nepoznate osobe zapucale na prostorije televizije i teško ranile zaštitara koji je bio u svojoj kabini. On je preminuo na putu ka bolnici. 

Još uvijek nije poznato koji je motiv napada na televitijsku kuću. 


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.