5.4.2023. 11:00
0
Plaćena kazna za Dragana J. Vučićevića: Omiljeni Vučićev novinar izlazi iz zatvora
FOTO: Danas
Drugom osnovnom sudu u Beogradu uplaćena je kazna na ime glavnog i odgovornog urednika "Informera" Dragana J.Vučićevića, te su se time stekli uslovi da on izađe iz zatvora gdje je nedavno otišao.

To su objavile „Novosti“.

Mediji su juče prenijeli da je Vučićević juče počeo da štrajkuje glađu i najavio da će tako biti do ispunjenja njegovih zahtjeva – da se obavi revizija postupka u kojem je osuđen i da se dekriminalizuje uvreda. On je to najavio kada se javio na odsluženje zatvorske kazne.

Dragan J. Vučićević je, podsjetimo, pravosnažno osuđen da plati novčanu kaznu od 200.000 dinara zbog uvreda koje je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću. Međutim, on je odlučio da, umjesto da plati novčanu kaznu, ode na izdržavanje zatvorske kazne, da bi, kako je govorio, ukazao na „potrebu dekriminalizacije slobode govora“.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.