23.4.2023. 17:11
0
DPS: Osuđujemo napad na Erakovića, hitno istražiti slučaj i procesuirati odgovorne
Najoštrije osuđujemo napad na potpredsjednika naše partije dr Jevta Erakovića koji se desio danas u Podgorici, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

“Devijantno ponašanje, nasilje, mržnja i netrpeljivost, koji su preplavili naše društvo posljedica su šovinizma i ekstremizma, koji su zavladali u atmosferi dominantno kreiranoj od strane vlasti i dvije vlade formirane nakon 30. avgusta 2020. godine, Krivokapićeve i Abazovićeve. Bilo da se radi o fizičkim napadima ili verbalnim, bilo da su prijetnje upućene neposredno ili putem društvenih mreža, zajednički imenitelj je da su bazirane na etničkoj ili vjerskoj osnovi”, naveli su u saopštenju.

Jasno je, ocjenjuju u DPS-u, da je cilj tih napada, zastrašivanja i prijetnji da velikosrpsku ideologiju nametnu kao državnu, i na taj način unište građanski karakter Crne Gore.

“Nažalost, državni organi nijesu stali u zaštitu svojih građana, i tako su samo podstakli nasilnike da sprovode svoje nasilje”, dodaju oni.

Prema njihovim riječima, žrtve takvog stanja u društvu “postali su svi oni koji su se svojim društvenim i političkim angažovanjem usprotivili podrivanju onih temeljnih vrijednosti koje su mukotrpno izgrađivane u Crnoj Gori decenijama unazad, i na kojima naša država počiva”.

“Danas nije napadnut samo poslanik Skupštine Crne Gore i potpredsjednik jedne političke partije. Napadnut je jedan doktor, neko ko se bavi najhumanijim pozivom. A prije svega napadnut je čovjek koji je u tom trenutku svoje slobodno vrijeme provodio sa suprugom i djetetom. Sve navedeno implicira da su moralna i ljudska načela pala na najniže grane”, poručuju iz DPS-a.

Demokratska partija socijalista, navode, traži od nadležnih državnih ograna da navedeni slučaj istraže, obavijeste o tome javnost i odgovorne za ovaj nemili događaj što hitnije procesuiraju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.