26.5.2023. 14:36
0
Naredba Vučića: Borbena gotovost Vojske Srbije podignuta na najviši stepen
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je nešto pre 14h naredbu Vojsci da podigne borbenu gotovost na najviši stepen i od tog trenutka je Vojska započela svoje aktivnosti, izjavio je ministar odbrane Miloš Vučević.

“Naređen je hitan pokret prema administrativnoj liniji sa Kosovom”, rekao je Vučević televiziji Pink u uključenju uživo iz centra Beograda.

On je upozorio da dešavanja na sjeveru Kosova, gdje prištinska vlast preuzima zgrade lokalnih samouprava, nisu igra, nego tu ugrožava bezbjednost svih u regionu.

Vojska će, kako je naglasio, apsolutno ispuniti naredbu Vučića i braniti suverenitet Srbije i pravo na život svih njenih građana.

“Jasno je da se sprovodi teror protiv srpske zajednice na Kosovu”, zaključio je Vučević.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.