27.5.2023. 21:38
0
RTS popustio: Na Dnevniku prikazane scene s protesta uz povike ‘Vučiću, odlazi’
Na večerašnjem Dnevniku na RTS-u prikazane su scene s protesta ispred ove televizije u Beogradu, a mogli su se čuti i povici ‘Vučiću, odlazi’.

Osim toga, i portal RTS je pratio dešavanja s protesta od trenutka kad su oni počeli.

Upravo to je bio jedan od zahtjeva demonstranata koji su se okupili oko zgrade RTS na protestima “Srbija protiv nasilja”. Željeli su da javni servis prenese njihove poruke, a upravo se to i dogodilo. Okupljeni su konstatovali da je to “njihova pobjeda”.

Podsjetimo, večeras se u Beogradu održavaju četvrti protesti “Srbija protiv nasilja” koji su počeli nakon dva tragična zločina u Beogradu i Mladenovcu.

Demonstranti zahtijevanju smjenu članova Vijeća Regulatornog tijela za elektroničke medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA-e Aleksandra Vulina, gašenje medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizija Pink i Happy koje, prema riječima organizatora “šire mržnju, nasilje i strah” te ukidanje emisija koje promoviraju nasilje i ukidanje rijaliti programa.


(Admir O.)

RTSDnevnik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.