7.6.2023. 22:15
0
Brnabić: Moju ostavku imate na stolu, prijevremeni izbori su rješenje
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ponovila je na večerašnjoj press konferenciji da je njena ostavka na stolu, ali i dodala da su prijevremeni izbori rješenje za izlazak iz krize.

“Tragedije koje su se desile su nas potpuno šokirale. Duboko su nas ljudski pogodile i zaista promijenile.

Odmah smo usvojili određene mjere kako bismo svi bili sigurniji. Ja ću večeras dati samo kratak izvještaj šta smo od tada do danas uradili. Prvo je razoružavanje Srbije, druge je zapošljavanje dodatnih policajaca, treće izmjene krivičnog zakona, četvrto radna grupa za mentalno zdravlje i borba protiv vršnjačkog nasilja

Predato je 62.000 komada oružja do danas. Ovo je bila izuzetno uspješna akcija i hvala građanima koji su pokazali odgovornost”, kazala je Brnabić.

Dodaje da su neki tragedije iskoristili za politizaciju.

“Jedna od najgorih stvari koje su se mogle desiti je politizacija tragedija. Čini mi se da su jedva dočekale određene političke stranke da se desi nešto ovako da organizuju proteste. Na tim protestima, u trenutku kad smo treebali zajedno sjediti i govoriti o mjerama, čuli smo uglavnom političke zahtjeve.

Da ukinemo rijaliti programe traže nam oni koji su doveli te programe kod nas i zarađivali na njima.

Djelimično je ispunjen zahtjev za ukidanje rijaliti programa, jer je ukinuta samo Zadruga”, kaže Brnabić.

O ostavci kaže:

“U svakom trenutku sam sprema podnijeti ostavku na mjesto premijera. Najveća sreća mi je što sam imala priliku da radim za svoju zemlju. Računajte da moju ostavku imate na stolu. Kada je ovakva kriza u pitanju, rješenje su prijevremeni izbori”, zaključila je.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.