7.6.2023. 22:13
0
Vučić najavio prijevremene izbore u Srbiji: Na ulici se vlast ne preuzima, dosta je bilo nasilja od 90-ih
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na večerašnjoj press konferenciji prijevremene parlamentarne izbore u Srbiji.

“Mi ćemo nastaviti neke ljude da čekamo i da razgovaramo. Prilično je jasno da se oni nadaju nekim drugim stvarima. Nikada se neće desiti da na ulici neko preuzme vlast, jer je nasilja bilo previše za ovu zemlju od 90-ih do danas. S tim vremenom je završeno. Mi čekamo da se neko na tim razgovorima pojavila s razumijevanjem za cijelo srpsko društvo. Ako ne pronađemo sagovornike, onda idemo na izbore. Ako Ana Brnabić podnese ostavku, to znači kada istekne mjesec dana ostanu nam rokovi za održavanje novih izbora. U skladu s tim spremni smo da se dogovaramo. Uvijek smo spremni da se dogovaramo, ali to nije pitanje partijske volje i nije mjesto gdje će manjina nadjačati većinu”, kaže Vučić.

“Sada je jasno da ćemo imati prijevremene parlamentarne izbore, samo je pitanje u kojem mjesecu će biti održani. Tenzije u društvu se uvijek rješavaju izborima”, dodao je.

Kaže da prelazne vlade neće biti, obrazložio je i zašto.

“Po tom pitanju nema pregovora. Ponovit ću zašto. Vjerovatno bih bio još popularniji da to prihvatim, ali ne pada mi na pamet jer bi to bilo uništavanje Srbije. Dok sam predsjednik zakleo sam se da ću poštovati samostalnost Srbije. Protiv vitalnih interesa nikad neću učestvovati”, kazao je Vučić.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.