10.6.2023. 10:31
0
Državljanin Saudijske Arabije oteo svoju kćerku i došao u Sarajevo: Djevojčica vraćena majci u Srbiju
FOTO: KURIR
Četvorogodišnja djevojčica koju je otac, državljanin Saudijske Arabije, oteo od majke Pavline Radić, državljanke Srbije, vraćena je majci, potvrdio je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

On se zahvalio ambasadoru Saudijske Arabije u Sarajevu, koji je zadužen i za Srbiju, jer je postupio ljudski i profesionalno u ovom slučaju.

- Imali smo jučer veoma korektnu informaciju iz ambasade Saudijske Arabije u Sarajevu koja je nadležna i za Srbiju. Majka je prijavila nestanak 6. juna, a otac se jučer sa djetetom pojavio u ambasadi u Sarajevu - rekao je Dačić.

On je naveo da je ambasador Saudijske Arabije tražio da se dijete preda isključivo majci te da je ministarstvo organizovalo da se majka odvede do Sarajeva.

- Riječ je o paru koji se upoznao u Kini. Majka se porodila ovdje kod nas, a kada je otišla sa djetetom u Saudijsku Arabiju nastali su problemi. Ona je dijete odvela iz Saudijske Arabije - rekao je Dačić.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.