13.6.2023. 15:05
0
Milojko Spajić dobio ispis iz državljanstva Srbije
FOTO: Milojko Spajić / Facebook
Lider Pokreta „Evropa sad“ Milojko Spajić prije mjesec dana dobio je ispis iz državljanstva Srbije, potvrđeno je "Vijestima" u Pokretu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) u toku je postupak provjere.

"Vijestima" je u MUP-u Crne Gore nezvanično rečeno da Spajićev ispis iz državljanstva Srbije nije dostavljen toj instituciji.

Spajić se u martu izjasnio u vezi sa činjenicama i okolnostima sticanja državljanstva Srbije.

MUP Crne Gore je 15. februara po službenoj dužnosti pokrenuo postupak oduzimanja crnogorskog državljanstva Spajiću, nakon što im je Državna izborna komisija (DIK) dostavila dokument iz MUP-a Srbije u kom se navodi da Spajić ima prebivalište u Beogradu, navodi Avaz. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.