27.6.2023. 11:48
0
Uskok prisluškivao Plenkovićevu vladu?
FOTO: N1
Zbog sumnje u sistemsku korupciju Uskok je prisluškivao Plenkovićevu vladu pa skrio spis o tome, piše "Nacional".

Pod  "ekskluzivno" donose priču o tome da je Uskok prisluškivao dvoje Banožićevih pomoćnika u Ministarstvu državne imovine, troje zaposlenika i osam fiksnih telefona.

- Uskok je u vladi otkrio koruptivnu hobotnicu. Snimljen je razgovor pomoćnice ministra Marija Banožića Ivane Pintar i Josipe Rimac, koji otkriva da je i hrvatski premijer kandidat za svjedoka u aferi Vjetroelektrane - piše Nacional.

- Marija Vučković je krajem novembra 2019. oko afere Vjetroelektrane bila na sastanku u DORH-u sa Zlatom Hrvoj-Šipek, Borisom Koketijem te predstavnicima Hrvatskih šuma i Ministarstva državne imovine - dodaju.



(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.