22.7.2023. 21:16
0
Oči pune suza i u Slavoniji nakon oluje: “Jedva se spasili, kuću još otplaćujem”
FOTO: Dnevnik.hr
U Slavoniji se već drugu noć u obiteljske kuće još uvijek slijeva voda, što s uništenih krovova, što iz utičnica. Ni u subotu voda ne staje.

“Užas. Žena i djeca i ja smo bili tu kad je počelo puhati. Jedva smo žive glave izvukli”, ispričao je Damir Krnić iz Gradišta, prenosi N1.

Spasili su obitelj, a već treću noć prespavat će kod prijatelja jer njihova kuća nije sigurna.

“Ovu kuću još otplaćujem”, kroz suze je rekao Damir.

Većina mještana s olujom pogođenih područja vodi istu borbu.

Neki još uvijek nemaju struje
Mještani štetu još nisu sanirali, a posao im je otežan jer nemaju struje.

Vatrogasno društvo je dva dana na terenu.

“Saniralo se sve što se moglo da se otkloni potencijalna opasnost”, napomenuo je Ivan Matijević, zapovjednik DVD-a Cerna.

U pomoć je u subotu stigla i vojska.

“U tri općine i jedan grad raspoređeno je 250 vojnika. Hrvatska vojska će biti na terenu dokle god to bude potrebno”, istaknuo je ministar obrane Mario Banožić.

Mještanima u ovom trenutku najviše nedostaje građevinskog materijala i crijepa, koji im je prijeko potreban kako bi štete u obiteljskim kućama bile manje.

Načelnik o nastaloj šteti
Načelnik Općine Gradište Srećko Papac potvrdio je tijekom razgovora za Dnevnik Nove TV da se šteta od nevremena još uvijek sanira.

“Trudimo se koliko možemo. Nije sve popravljeno niti će uskoro biti. Dio mjesta, oko 70 posto, ima električnu energiju. Saniramo koliko možemo, a ljudi najviše rade na krovovima i tu je najveći problem. Možete misliti što se ovdje događala ako je brzina vjetra bila 205 km/h, a u Zagrebu oko 120”, rekao je.

“U subotu ujutro smo imali sastanak županijskog stožera na kojem su bili predstavnici vojske i ona se angažira po potrebi, ovisno o tome kako koja sredina ima potrebu. Ovo što smo doživjeli ipak na neki način uspijevamo sanirati”, ustvrdio je te dodao da, prema preliminarnim procjenama, šteta iznosi do 10 milijuna eura, piše Dnevnik.hr.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.