25.7.2023. 17:59
0
Horor na plaži u Hrvatskoj: Ptica napala dječaka, zamalo mu iskopala oko
Na plaži u Banjolama, na potezu prema rtu Bumbište, potkraj prošle sedmice, gnjurac je napao 12-godišnje dijete dok je bilo u plićaku, pokušavajući staviti masku za ronjenje. Gnjurac mu je došao s leđa te ga počeo snažno udarati kljunom po tijelu i glavi, koncentrirajući se na oči.

- Prošli smo horor, ali s dobrim završetkom. Oči su, srećom, ostale čitave, samo je donji kapak dobro uštipnut -  rekla je za portal istra24 majka napadnutog djeteta, još užasnuta i potresena od napada gnjurca na njezino dijete.

Priča kako je to bio sasvim običan dan na kupanju.

- U jednom trenutku smo opušteno sjedili na plaži, a u drugom trenutku smo se borili s pticom koja je pokušavala iskopati oči našem djetetu. Dijete je počelo vrištati i pokušavalo se obraniti od agresivne ptice. Isprva nismo ni shvatili što se događa. Muž je zatim skočio u more te zgrabio dijete i odvukao ga iz mora. Gnjurac se nakon napada udaljio - rekla je majka djeteta, sretna jer je ipak sve prošlo bez težih ozljeda, iako je donji kapak djeteta dobro uštipnut.

Čudno joj je, kaže majka, da je gnjurac napao dijete bez ikakvog povoda, barem onog vidljivog, jer niti je u blizini bilo gnijezdo, niti su u blizini bili njegovi mladunci.

- Ne pamtim da se takvo što dogodilo na istarskim plažama. Napao je iz čista mira -  kazala je majka za portal istra24.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.