7.8.2023. 13:53
0
Objavljen snimak dronom: Pogledajte kako izgledaju poplave u Hrvatskoj
FOTO: Civilna zaštita MUP / N1
Vodostaji Drave i Mure počeli su opadati u Austriji, no da bi opali i u Hrvatskoj, njihova razina mora najprije pasti u Sloveniji.

Sava je u gornjem dijelu također počela opadati već u subotu. Trenutno je vrh vala koji prolazi kroz Hrvatsku u Rugvici i Prevlaci, a selit će se nizvodno i to će trajati danima jer je Sava u tom dijelu spora, prenosi N1.

I nabujala Drava, uslijed obilnih kiša, u nedjelju je ozbiljno zaprijetila dijelu Podravine, točnije selima uz rijeku. Gotovo sve prognoze najavljivale su rekordan vodostaj.

Još uvijek prijeti i Mura: Osobito teška situacija je u Murskom Središću, problemi su i u Svetom Marinu na Muri gdje žurne službe pokušavaju zaustaviti dotok vode u kuće budući da je Mura ponovo dosegla rekordan vodostaj, a Drava je imala veliki dotok vode iz Slovenije i Austrije.

Ovdje možete pogledati i video koji prikazuje kako poplave u Hrvatskoj izgledaju iz zraka.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.