22.8.2023. 22:44
0
Međunarodna akcija: Zaplijenjeno 750 kg kokaina, uhapšeni državljani Srbije i Hrvatske
FOTO: AFP
MUP Srbije učestvovao je u međunarodnoj akciji razbijanja kriminalne organizacije koja je krijumčarila velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju.

Akcija u kojoj su, pored Srbije, učestvovale i policije Hrvatske i Italije, u saradnji sa Europolom, za rezultat je imala razbijanje organizacije, prenosi Avaz.

Španska policija je zaplijenila 750 kilograma kokaina i uhapsila hrvatskog i državljanina Srbije koji su osumnjičeni za koordinaciju operacija krijumčarenja droge sa kopna.

- Istraga je pokrenuta u martu 2022. godine zbog sumnje da je brod koji je plovio pod poljskom zastavom korišten za transport kokaina, kao i da su među članovima posade bile osobe povezane sa kriminalnim grupama Ndrangeta u Italiji i takozvanim balkanskim kartelom.

Početkom augusta ove godine na tom brodu je španska policija zaplijenila 750 kilograma kokaina i uhapsila dva člana ove kriminalne grupe.

Tokom hapšenja su kod osumnjičenih pronađeni telefoni sa kojih su koordinirali kriminalnu radnju - saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.